Вест

Одигран пријателски натпревар

Во рамки на зимските подготовки за претстојната полусезона, екипата на ФК Македонија Ѓорче Петров денес одигра контролен натпревар со екипата на ФК Ботев Вратца.

ФК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – ФК БОТЕВ ВРАТЦА 0:1(0:0)

Состав на денешниот натпревар: 
Димовски (Серафимов) Стојановски (Пецoв), Бианор ,Пеналва ( Мишевски ), Изалдо (Јакомоски), Робсон (Стјепанович), Билали (Емини), Божиновски (Филиповски), Паду (Адеми), Костовски (Воша ) Кировски (Демир)