Новости

Одигран пријателски натпревар

Во рамки на зимските подготовки за претстојната полусезона, екипата на ФК Македонија Ѓорче Петров денес одигра контролен натпревар со екипата на ФК Ботев Вратца. ФК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – ФК БОТЕВ ВРАТЦА 0:1(0:0) Состав на денешниот натпревар: Димовски (Серафимов) Стојановски (Пецoв), Бианор ,Пеналва ( Мишевски ), Изалдо (Јакомоски), Робсон (Стјепанович), Билали (Емини), Божиновски (Филиповски), Паду (Адеми), Костовски (Воша ) Кировски (Демир)

Зимски подготовки 2018/19

Екипата на ФК Македонија Ѓорче Петров, почнувајќи од денес 23-ти јануари, па се до 06-ти февруари, во Анталија-Турција ќе ги одржи зимските подготовки во пресрет на новата полусезона од Првата машка фудбалска лига. Подготовките, освен на физички и тактички план, ќе бидат надополнети и со неколку контролни средби. На нашите фудбалери им посакуваме успешна работа.