Вест

Одигран пријателски натпревар

Во рамки на зимските подготовки за претстојната полусезона, екипата на ФК Македонија Ѓорче Петров денес одигра контролен натпревар со екипата на ФК Арка.

ФК МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – ФК АPКА 1:2 (1:1)

СТРЕЛЕЦ: Божиновски 22’

Состав на денешниот натпревар: Димовски (Серафимов), Пецев (Стојановски), Мишевски, Бианор (Пеналва) Изалдо (Јакимоски) Стјепанович (Емини) Робсон (Билали) Божиновски (Филиповски) Паду (Адеми) Воша (Костовски) Кировски